Весела Лечева: Хората на протеста да кажат дали искат подкрепа от човек с 18 обвинения

Весела Лечева: Хората на протеста да кажат дали искат подкрепа от човек с 18 обвинения

Всички политически лидери и организации, които са част от протеста да кажат дали приемат подкрепата на хора, които имат не само 18 обвянения, но и са олицетворение на порочния модел на управление на държавата. Това призова депутатът от БСП Весела Лечева пред Канал 3 коментирайки участието на забегнялия в Дубай хазартен бос Васил Божков в протестите срещу властта.

Тя попита протестиращите, които имат амбицията да управляват, дали биха подкрепили човек като Божков.

Едно от обвиненията срещу укриващият се от родното правосъдие бизнесмен е, че седи зад антената срещу съпруга на Лечева – Манол Велев. Преди дни червената депутатка призна, че се страхува от хазартния бос. „Не знам какви са били отношенията между моя съпруг Манол Велев и Васил Божков, но мисля, че даден конфликт и спор не трябва да се решава с оръжие и куршуми.

Най-тежкото и жестоко престъпление е отнемането на човешки живот. Това трябва да тежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии и власт. Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Обвинявам се за това, че някой друг може да посегне на живот на мой близък за позициите, които аз заемах.

Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот и то на човек, който е много близък до мен. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес“, коментира тогава Лечева.