Взимат къщата на Иванка от Браниполе, която поръча убийството на роднините си

Взимат къщата на Иванка от Браниполе, която поръча убийството на роднините си

Семейството на Иванка Ройдова, която бе осъдена на затвор за това, че готви покушението на 6 от своите роднини ще вземат къщата ѝ в Браниполе. Те са спечелили гражданския иск, заведен срещу нея, на стойност 65 000 лв., става ясно от решение на Районния съд в Пловдив.

Братът на Иванка – Георги Ройдов и неговите наследници Гергана, Мария, Момчил и Светлин Калестрови са заявили, че са претърпели редица неимуществени вреди, като са поискали обезщетението да не е под формата на пари, а имота на осъдената в Браниполе. Къщата, за която претендират, се намира точно до тази на Георги.

На 3 февруари тази година семейството на Ройдова отново влязоха в съдебна зала. Този път за да предявят иск срещу роднината си. Гергана Калестрова, Георги Ройдов и Мария Калестрова поискаха по 15 хиляди лева всеки, а останалите по 10 000 лева.

Гражданското дело започна през февруари и протече при закрити врата. Пред съда са разпитани близки и приятели на семейството на Иванка, които потвърдили колко са били стресирани и уплашени, като дори не смеели да излязат от вкъщи.

Преди няколко дни магистратите от Районния съд излязоха с решение, с което уважават претенциите на Георги Ройдов и наследниците му. Иванка Ройдова, която в момента излежава присъдата си в Сливенския затвор, е обжалвала. Делото пред Окръжен съд е насрочено за 19 октомври. Тогава ще стане ясно дали семейството на Ройдова ще получи желания имот.

68-годишната Иванка бе арестувана на 23 март 2016 година заради това, че е поръчала убийството на шест свои роднини заради наследство от 4,5 млн. долара. В съда задържаната отрече всички обвинение, но магистратите я признаха за виновна в приготовление за отвличане на брат ѝ Стоян и за готвено покушение на роднините ѝ. Апелативният съд ѝ даде присъда от 3 години ефективно, а ВКС потвърди наказанието.