Взрив в завод „Арсенал“, трима са загинали, има и ранени

Взрив в завод „Арсенал“, трима са загинали, има и ранени

Инцидент в оръжейния завод „Арсенал” взе три жертви. Има и най-малко трима пострадали. Съобщава се за силен тътен и розов дим, издигащ се над завода.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 11 ч. Взривът е станал в завод 4, където се съхраняват пиротехнически изделия, съобщи „Нова телевизия“. Към мястото са изпратени три екипа на пожарната, както и такива на Спешна помощ.

Други трима, които са пострадали, са откарани в Спешния център в Казанлък. Една жена е с изгаряния.

„Жената е с фрактура на темпоралната кост и с хематом. Тя е консултирана с наши специалисти и се насочва към клиника Трето ниво в София. Ще бъде транспортирана с кола от завод „Арсенал“.

Пострадалата е доста зле, дано да има късмет“, обясни д-р Белчо Белчев от казанлъшката болница. по информация на Радио Стара Загора загиналият е 55-годишен мъж.

Все още няма официална информация за това какво точно се е случило в оръжейницата, нито за състоянието на пострадалите.

Две линейки излязоха от завод „Арсенал“ в Казанлък, след като по-рано днес беше получен сигнал за инцидент там, съобщават от БТА. Има инцидент, изяснява се какво се е случило, потвърди за БТА Ивелина Проданова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Това, което знаем е, че наистина е възникнал инцидент, колеги са на място, други пътуват от София, коментираха за БТА от пресцентъра на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ в София.

Един човек е загинал, двама са в неизвестност и се издирват, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ Казанлък след взрива в завод „Арсенал“, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Сигналът за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал“ постъпи днес в 11:07 часа, съобщи по-рано за БТА Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

За БТА Желязкова от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ в Стара Загора каза, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и в момента се сформира екип, който ще тръгне към мястото. От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

По-рано в завода пристигнаха линейки, на място има и патрулна кола, видя репортер на БТА.