Взрив и във Ветово, пострадал е мъж, работещ като пиротехник

Тротилова шашка се е взривила днес около 10.20 ч в частен имот в град Ветово, Русенска област. Пострадал е 51-годишен мъж, който е откаран в болница с контузия на главата. Районът на инцидента е обезопасен.

Взривът е станал днес преди обед, когато 51-годишен инженер пиротехник в завод „Каолин“ е работил по бракуваната си кола в двора на къщата си.

„По първоначални данни на собственика на къщата, той е казал, че взривът е от тротилова шашка. Същият работи като пиротехник, което означава, че му е ясно какво се е случило. Има разпилени вещи около взрива. Отцепен е районът. Сега се очаква експертната група да направи оглед и да обезвреди, ако има други вещества и средства за взривяване“, каза зам.-кметът на Ветово Димитър Денев.

Той поясни, че се е наложила евакуация на децата от детската градина и средното училище „Васил Левски“, на работещите в общинската администрация и живущите в къщите в радиус от 200 метра на мястото на взрива.

Пострадалият е откаран в Университетската болница „Канев“ в Русе без опасност за живота, но с контузия на главата, поянсява БНР. По негови данни, в имота има още голямо количество взривни материали. Полицията работи по изясняването на причините за инцидента.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share