Взрив на газови бутилки прати 79-годишна в болница

Взрив на газови бутилки прати 79-годишна в болница

79-годишна жена пострада при пожар в дома си в плевенско село, с опасност за живота е изпратена в „Пирогов“. Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Плевен.

При произшествието вчера в дома й в плевенското село Гостиля, тя е обгоряла по цялото цяло и има около 30 на сто обгаряния. Сигналът е подаден на около 13.00 ч. Изпратени са екипи на Противопожарната служба, Спешна помощ и полицията в Кнежа. Пожарът е потушен. Установена е самоличността на пострадалата и е транспортирана в Спешна помощ – Плевен, от където е изпратена в Клиниката по изгаряния към „Пирогов“ в София.

Инцидентът е следствие на неправилно боравене с открит огън. При възникналия пожар в помещение на къщата й, което се използвало за кухня, се е нагряла отоплителна газова печка и газова бутилка с вместимост 27 литра и е започнало изпускане на газ. В същото помещение е открита втора газова бутилка със същата вместимост, която също изпуснала газ.

Последвал взрив, от който е разрушена една стена и част от покривната конструкция на къщата. Помещението и тавана са напълно обгорели. Газовите бутилки са изнесени и обезопасени.

По случая е образувано досъдебно производство.