Виктор, обвинен за наркосхемата в Душото, застана пред съда

Виктор Бунарски, който беше арестуван за притежание на наркотици след сигнал на родители на деца от ОУ „Душо Хаджидеков“, днес застана пред Районен съд. Младежът е обвинен в притежание на наркотици, но не се признава за виновен.

Той бе задържан на 11 май, след като петокласнички от училище“ Душо Хаджидеков“ в центъра на Пловдив намериха пакетчета с марихуана в двора на учебното заведение. Момичетата се опитали да предадат наркотика на учителя по физическо, който обаче ги препратил при охраната. Бодигардът – пенсионер прибрал пакетчетата, но не повикал полиция. След това обаче момичетата били подгонени от няколко момчета, които ги питали какво са направили с пакетчетата. В последствие, след сигнал на бащата на едно от момичетата, на място пристигнал патрул на 4-то РПУ , но полицаите оставили момчетата да си тръгнат без да ги претърсят. Бунарски е задържан едва на следващия ден.

Инцидентът стана причина за родителски протест и извънредна среща с ръководството на училището, на която бяха набелязани допълнителни мерки за охрана.

На днешното дело обаче стана ясно, че те така и не влезли в сила, а по думите на охранителя Христо Наумов , то продължава да е „разграден двор“.

Пред съда застана една от ученичките, предали намерените пакетчета. Нейният разпит бе проведен при закрити врати, тъй като е малолетна. В спомените на охранителя пък имаше огромни „черни дупки“ и се наложи в залата да бъдат прочетени показанията, които той е давал в полицията. „Аз не познавам наркотиците. Никога не съм виждал. Пъхнах ги в едно чекмедже, защото беше петък следобед и не исках да се обаждам в полицията, преди да говоря с директора на училището“ оправда се той.

Разпитан бе и учителят по физическо Илия Стоянов, който не обърнал внимание на находката на децата. Причината била, че имал час с паралелка петокласници, които трудно се поддавали на възпитание.

Виктор Бунарски отказа да дава показания, а неговата теза от разпитите в полицията е , че е бил в училището, за да играе баскетбол. 21- годишната Лариса Божилова, която е била в двора заедно с Виктор и още две момчета, заяви, че момчетата са играли баскетбол и не знае с какво се занимава обвиняемия в свободното си време. Тези нейни твърдения обаче бяха опровергани от обясненията й пред полицията, в които тя твърди, че „Бунарски изчезва през 20-30 минути, продава марихуана и дава дозата по 10 лева“. На въпроса на съдията кое от двете твърдения е вярно, тя се отрече от показанията, дадени в полицията.

„Ще изчакаме присъдата, за видим кои показания ще кредитира съдията, но в случая вероятно ще трябва да образуваме дело за лъжесвидетелство“ коментира наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share