Винетка убила двете румънки, смазани от ТИР край Дунав мост

Винетка убила двете румънки, смазани от ТИР край Дунав мост

Липса на българска винетка най-вероятно е погубила двете румънки, пометени от ТИР край Дунав мост, разкриха митничари в района.

Чужденките внезапно се сетили, че нямат винетка и може да ги глобят, затова направили обратен завой към чейнджбюрото, в което продават разрешителните за пътуване по междуградски път. Телата на загиналите все още не са предадени на близките им, защото в момента се извършват следствени действия.

„Това се случва много често – румънци да въртят за да си купят винетка“, разказа пред медията ни човек от района. Тираджията е арестуван, предполага се, че той е карал с по-голяма скорост от ограничението в района.

В момента се чакат експертизи, а срещу тираджията най-вероятно ще бъде образувано дело. Адвокати са категорични пред „Лупа бг“, че шофьорът на камиона ще бъде освободен след 2 месеца, защото е извършил непредумишлено убийство.

Междувременно днес стана друга българо-румънска катастрофа. Този път румънски автобус, идващ от Турция, помете кола с младежи. За радост жертви няма.