Виновен за прегазено дете сключи споразумение и… условна

Виновен за прегазено дете сключи споразумение и… условна

Минимална присъда от 5-месечен престой зад решетките, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години постанови по дело за прегазено на улицата от неправоспособен водач на лек автомобил състав на районния съд в Казанлък.

Наказанието е в резултат на постигнато споразумение между обвиняемия и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е било одобрено от съда в заседание от 11 юни. 21 г. Инцидентът е станал посред бял ден на улица „Христо Ботев“ в град Гурково на 15 юни м.г. при движение на лек автомобил „Рено 19 “, зад чийто волан е бил неправоспособният 32-годишен Янко А. от николаевското село Елхово.

Внезапно на пътното платно е излязло 4-годишно момиченце, водачът не успял да намали скоростта и колата го ударила, при което е детето получава счупвания на лявата подбедрица и дясното рамо.Още същият ден е било образувано досъдебно производство, полевият тест не е установил злоупотреба с алкохол или наркотици.

Според протокола от съдебното заседание Янко Я., който е с основно образование и вече има предходно осъждане е признал вината си за пътното произшествие и се е отказал от събиране на допълнителни данни за него. Той ще трябва да заплати направените в хода на досъдебното производство от ОД на МВР-Стара Загора 714 лв.

Междувременно от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ съобщиха че състоянието на водача, който пострада при тежка катастрофа на АМ Тракия в района на Чирпан към 17,30 часа в петък остава тежко.

Мъжът е с два счупени шийни прешлена, потрошена лява ключица и няколко ребра, има и хематом, но бил адекватен. Инцидентът стана при образувала се тапа на аутобана, след като леката кола на мъжа се ударила във внезапно спрял ТИР, а в нея се ударил движещият се със сравнително висока скорост „Мерцедес“.Заради инцидента движението бе отбито по алтернативен маршрут, участъкът бе блокиран до рано заранта в събота.