Вкараха в затвора шофьор, управлявал „Ауди“ на амфетамини

Вкараха в затвора шофьор, управлявал „Ауди“ на амфетамини

Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на обвиняемия А. И. Д. за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на МПС под въздействие на наркотици.

На 15 септември т. г. около 10.20 часа в Монтана, на ул. „Индустриална” служители на МВР спрели за проверка А. И. Д., който шофирал лек автомобил марка „Ауди” А3, с шведски регистрационен номер. При направената проверка с техническо средство DRUG ТЕЅТ 5000 било установено, че А. И. Д управлява автомобила след употреба на наркотично вещество – амфетамин.

По случая е било образувано досъдебно производство. Пред съда обвиняемият А. И. Д. – 31годишен, от Монтана със средно образование, безработен, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Съдът лиши А. И. Д. и от право да управлява МПС за срок от една година от датата на отнемането на свидетелството за право на управление

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.