Вкарват в затвора матрос, блудствал с малолетната си дъщеря, изнасилил и чужденка

Вкарват в затвора матрос, блудствал с малолетната си дъщеря, изнасилил и чужденка

С решение на Върховния касационен съд е вляла в сила ефективна присъда от четири години и осем месеца на старши матрос Ж.Ж., осъден по обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-Сливен за извършени от него престъпления срещу две жени.

Едната от жертвите е собствената му малолетна дъщеря, съобщиха от прокуратурата.

Ж.Ж. е признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали, многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него, за блудствени действия без съвкупление с малолетно лице и изнасилване със сила на чужда гражданка.

Осъденият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста. В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано – през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева.