Влак помете кола на жп прелез, има пострадали

Влак помете кола на жп прелез, има пострадали

Трима души са откарани в болница след катастрофата между влак и лек автомобил тази сутрин в района на Асеновград. Инцидентът е станал към 7 часа между лек автомобил „Опел“ и пътнически влак по направление Пловдив – Асеновград.

Катастрофата е станала на охраняем жп прелез в индустриалната зона на Асеновград. В болница за спешна медицинска помощ са откарани 32-годишният водач на колата и двама пътници, на 25 и 30 години. По първоначални данни с по-сериозни наранявания е 30-годишният, който пътувал на предната седалка.

На шофьора е взета кръвна проба за алкохол. Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. В районното управление е отведен 60-годишният кантонер, чиято алкохолна проба отчела положителен резултат над 1,5 промила. Пo първoнaчaлни дaнни бaриeритe нe ca били cпуcнaти в мoмeнтa нa инцидeнтa и вeрoятнaтa причинa зa cблъcъкa e чoвeшкa грeшкa.

За случая е уведомена районната прокуратура. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата и причините за възникване на инцидента.

В района се образува голямо задръсване, движението на влаковете все още е спряно.