Внимавайте! Фалшиви петдесетолевки плъзнаха преди празниците!

Внимавайте! Фалшиви петдесетолевки плъзнаха преди празниците!

Фалшиви банкноти с номинал от 50 лева са прокарани в обръщение в два търговски обекта в Смолян, съобщиха от ОДМВР в града. На 16 декември на ул. „Родопи“, в търговски обект на едноличен търговец са прокарани в обръщение подправени парични знаци – неистинска банкнота с номинал 50 лева, с която неизвестно лице е платило за закупуване на стоки на 61-годишната продавач-консултант в магазина.

Минути по-късно в друг търговски обект, намиращ се на ул. „Наталия“, са прокарани отново в обръщение фалшива петдесетолевка, с която неизвестно лице е платило за закупуване на стоки на 68-годишната продавач-консултант в магазина.

„Прокараните банкноти са очевидно фалшиви. Не са някаква майсторска изработка. Призовавам хората около празниците да бъдат внимателни, тъй като се пазарува много и има много външни хора. Да бъдат внимателни не само при обръщението на парични знаци, но и за кражби, съмнителни пакети и хора“, каза директорът на ОД на МВР-Смолян ст. комисар Николай Димов. Полицията продължава работата по установяване на човека, прокарал фалшивите пари в обръщение.