Внимавайте! 5 джипа за 2 дни откраднати в София

Автомафията в София се разшета след известно затишие. Уви, то се оказа измамно. Цели 5 джипа са откраднати в рамките на два дни от шофьори в столицата, пише Lupa.bg.

Столични автоапаши задигнаха джип „Мерцедес“ от завеян шофьор, който слязъл за минута да си купи цигари. Фаталната грешка на Венцислав Стаматковски била, че оставил колата с работещ двигател. Това улеснило крадеца, който подкарал с мръсна газ оставения без надзор „Mercedes ML 320 CDi 4 matic“. Инцидентът е станал рано сутринта – около 7,45 часа на 9 декември на улица „Траян Танев” в столичния квартал „Суходол”. Предвид пиковия час, е имало доста свидетели на дръзката кражба.

От полицията обясняват, че подобни случай на откраднати автомобили, оставени с работещ двигател, зачестяват през зимата. Автоапашите устройват засади и пред детски градини и училища, където родители често не заключват колата, защото отиват само да оставят децата си.

Крадците в София е била доста активна по време на студенския празник и часовете след него. Джип „Порше Кайен” е изчезнал в нощта срещу 9 декември от улица „Братя Чакринг” в друг столичен квартал – „Витоша”, близо до „Симеоновско шосе”. Колата е собственост на столична компания.

От паркинга на „Ринг Мол“ пък е задигнат „Рейндж Ровър“ на австрийски бизнесмен. Откраднати са още и джипове „Нисан“ и „Субару“ в ранните часове на 9 декември.