Внимание! Измама с реклама за 15 000 лв., „връщаща“ 1000% месечно, замесиха и Тръмп

Искате да спечелите 5 000 лв., 10 000 лв. или дори 15 000 лв. на месец, без да рискувате спестяванията си, да инвестирате състояние и да работите тежко? Отговор на въпроса как да стане това може да намерите в интернет, където е “разкрит” методът за печелене на бързи пари на проф. Томас Лаурен. Но най-хубавото е, че за да печелите с метода на професора, не е нужно да знаете нищо за онлайн валутите, математиката и икономиката, се казва в статията в интернет, което ясно показва за какви хора е предназначена, пише „Труд“.

На сайта https://time-for-investment.com/359/retwbv1/ обясняват как всеки може да спечели: “Професорът е създал специални инвестиционни пакети от най-печелившите онлайн валути. Благодарение на това дава възможност за печалба 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. За разлика от обикновените интернет валути инвестиционните пакети се състоят от няколко, а не една валута (в зависимост от ситуацията на пазара). Благодарение на това: са устойчиви на колебанията на пазара – винаги печелите; дават натрупана печалба на ниво 200-1000% месечно; използват ефекта на финансовия подемник, затова можете да започнете да печелите само с 200 лева; не изисква отварянето на никакви сметки, нито подписване на договори”.

За да стане всичко това реалност, от сайта ви предлагат да купите няколко пакета от криптовалутата Рипъл (Ripple), като един пакет се продава за 67 лв. И обещават да спечелите най-малко 2121 лв., или 2890% възвръщаемост от тази инвестиция в близко време.

Всъщност Рипъл е една от съществуващите в света криптовалути, подобна на Биткойн, Етериум и Лайткойн, която се използва за международни разплащания. Но гаранция накъде ще върви курсът на Рипъл никой не може да даде, коментираха финансисти. Вчера курсът на Рипъл беше около 0,25 долара.

Статията в интернет, от която се обяснява как хората може да спечелят лесно пари, е направена като информационен сайт с няколко отделни рубрики. Но където и да цъкне човек с мишката, се отваря един и същи сайт, където може да въведе имена и имейл, както и колко пакета Рипъл иска за купи. След това се очаква да получи обаждане или имейл по електронната поща с указания как да преведе парите.

В сайта има и много коментари на хора, които обясняват как вече печелят от Рипъл и няма смисъл човек да държи парите си в банка при настоящите ниски лихви. Коментарите сякаш са всеки от Facebook, но ако човек иска да добави свой коментар, това няма как да стане. Нито пък може да публикува отговор на някой от качените в сайта коментари.

Към статията в интернет има и коментари на експерти и професори, които обясняват предимствата на криптовалутите. Същата статия може да бъде намерена и на румънски език. Там обаче Алек Й., който обяснява, че би си купил още няколко пакета Рипъл, се превръща в Юлиан Г. (IUlian G.). На румънския сайт обещават същите печалби от 5 хил., 10 хил. или дори 15 хил. на месец, но валутата вече не е в левове, а в леи.

На места в сайта авторът на бързия начин за лесно печелене на пари е подписан като проф. Томас Лаурен, а на други като като Ромас Лаурен. За да има по-голям ефект от статията, се обяснява, че остават малко на брой пакети Рипъл, т. е. решението за покупка трябва да се вземе много бързо и импулсивно, а в противен случай ще пропуснете шанса на живота си.

За още по-голям ефект и драматизъм в статията в интернет обясняват, че банките и корпорациите са издали смъртна присъда на професора, защото дава възможност на много хора да станат богати. Срещу него дори имало заплахи. “Започва се от анонимни обаждания, заплахи и полицейски обиски в дома му. След това идват писмата от адвокатски кантори, заплашване със съд, взлом в офиса, подпалване на колата…”, пише в статията.

Проверка в интернет показа, че по света има редица професори с името Томас Лаурен, но нито един от тях не прилича на този от снимката в статията.

Използват известен кадър с президента Доналд Тръмп

Истинската снимка е от 1990 г. За нагледна илюстрация към статията колко лесно човек може да стане богат е използван известен кадър с американския президент Доналд Тръмп, който е обработен с фотошоп. Оригиналната снимка на Доналд Тръмп, който държи в ръцете си милиони, е направена от легендарния фотограф Хари Бенсън. Това става през 1990 г. в Атлантик Сити, по време на тържественото откриване на затворения вече казино курорт Тръмп Тадж Махал. Лицето на Доналд Тръмп в статията за бързото печелене на пари обаче е сменено.

По подобен начин е получена и снимката на автора на схемата за бързо забогатяване проф. Лаурен. За тялото е използвана снимка на Филип Р. Ууд – бивш специален съветник в Allen& Overy и гостуващ професор в Оксфордския университет и Лондонското училище по икономика. Но лицето му е променено.

Няма нищо гарантирано, казва Владислав Драмалиев, съучредител и член на Българската Биткойн Асоциация.

„Не може да се даде никаква гаранция, че криптовалутата Рипъл ще поскъпне, така че според мен това е измама. Никой не може да каже какво ще стане. Може да поскъпне разбира се, но над 2000% е абсолютна спекулация. Някой да твърди, че над 2000% може да поскъпне Рипъл, не е сериозно. Ако си купите Рипъл, може и да загубите, няма нищо гарантирано. Има правило, че ако нещо звучи прекалено хубаво, за да е истина, най-вероятно не е истина“, казва Драмалиев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share