Внукът, клал баба си в Шумен, е с умствена изостаналост

Внукът, клал баба си в Шумен, е с умствена изостаналост

18-годишният внук, който наръга баба си в корема в Шумен, най-вероятно не е съзнавал какво прави. Момчето е с умствена изостаналост. Експертиза ще изясни дали е разбирал, че извършва престъпление.

Вчера, малко след 10:30 часа между младежа и 79-годишната му баба в жилището им на ул. „Иван К. Ивански“ възникнал конфликт, по време на който той я наръгал с нож в областта на корема. Скарването не е било за пари или за имоти, какъвто бе случаят с 21-годишния Георги, който уби през ноември баба си и дядо си заради къща в центъра на града.

Прободената в корема 79-годишна пенсионерка е откарана с екип на Спешна помощ в МБАЛ- Шумен. Настанена е за лечение с опасност за живота. Втори ден медиците се опитват да я спасят. 18-годишният внук е задържан.

Само за 2 месеца това е вторият случай на нападение над пенсионери от техните наследници. През ноември миналата година 21-годишният Георги умъртви дядо си Георги и баба си Янка, съобщава „Лупа“. Причината за това е, че искали да прехвърлят апетитен имот в центъра на града на леля му. Дни наред младежът уговарял възрастните хора да го прехвърлят по равно на майка му и на сестра й.

Стигнало се и до скандали, но дядото бил непреклонен. В деня на екзекуцията внукът отишъл в къщата на старите и помолил дядо му да отиде с него на вилата, да му помогне да прехвърлят от едно място на друго метални тръби. Още с подаването на първата тръба Георги започнал зверски да го удря по главата. Разследващите се вцепенили от ужаса, който видели при огледа на трупа. Главата била буквално разтворена, толкова жестоко е бил удрян възрастният мъж.

След като убил бащата на майка си, младият мъж се сетил, че баба му знае, че е закарал дядо си на вилата.

Върнал се в къщата в Шумен, казал на баба си, че иска и тя да отиде на вилата, за да им помогне. Възрастната жена се съгласила, веднага след като отишли на вилата, внукът я вкарал в една стая, за да не види трупа на съпруга си. Без да губи време, Георги убил баба си със същата тръба, с която умъртвил брат си.

По делото няма данни Георги да има психически отклонения, да пие или да се дрогира. Той напълно е осъзнавал какво върши, смятат психолози.