Война?! 4 ракети удариха база с US военни в Ирак

Четири ракети са ударили иракска авиобаза северно от Багдад, където са базирани американски военнослужещи, съобщиха източници от военните сили на Ирак на АФП. Според неофициални данни при обстрела са пострадали четирима иракски летци, които са ранени. Повечето американски военни, разположени в авиобаза Ал Балад на север от Багдад, вече са били напуснали базата по време на атаката.

Според източници на АФР, цитирана от БГНЕС, ракетният обстрел е поредния епизод от напрежението между САЩ и Иран през последните две седмици. Арабски информациони агенции предават, че по предварителни данни най-малко 8 ракети са се взривили на територията на авиобазата Балад.

Били са ранени и хоспитализирани четирима иракски войници, които по време на обстрела били на пистата за излитане и кацане. Според терминологията, използвана от арабските агенции, ракетите са били „Катюша“. Това дава основание да се предположи, че са използвани боеприпаси за РСЗО „Град“, изстреляни от установка местно производство.

Военните бази, домакини на американски войски, бяха подложени на множество обстрели от ракетни и минометни атаки през последните месеци. При тях пострадаха предимно иракски военнослужещи. Миналия месец при подобна атака загина един американски гражданин от контингента.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share