Втора жена подала жалба срещу „Валиумния изнасилвач“

Втора жена е подала жалбау нас за изнасилване срещу т.нар. валиумен изнасилвач, съобщи Би Ти Ви. Тя е унгарка, а сексуалното деяние станало през ноември в апартамента му в София.

Мъжът, гражданин на Нидерландия, е с под домашен арест. Съседите му в зона Б-5 били много притеснени след като разбрали за обвинението и че е пуснат под домашен арест. Хората се страхуват за децата си, в целия вход, където те живеят.

„Съгласен съм с всяка мярка, която бихте ми определили, може би домашен арест или електронно наблюдение. Не съм направил това, в което ме обвиняват, и се чувствам разстроен”, заявил холандецът Йохан Стелингверф пред Софийския градски съд.

Той е обвинен за изнасилване на 32-годишна жена в София. Има мрачна слава в родината си – медии там го наричат Валиумния изнасилвач.

На 28 декември Софийският районен съд нареди Стелингверф да остане в ареста, но в петък градският съд отмени мярката и го прати под ключ вкъщи.

Решението е на 3-членен състав с председател Вера Чочкова и членове Иван Коев и Мария Илиева. При вземането му натежал фактът, че по делото липсвали доказателства чужденецът да е осъждан и издирван в чужбина.

Прокуратурата твърди, че Стелингверф е търсен за подобни престъпления в 5 държави – Полша, Малта, Холандия, Испания и Бразилия. Дори имало молба за екстрадицията му от Върховния съд на Бразилия. Според съда обаче обвинението се позовава на докладна записка, изготвена само по информация от интернет.

“Докладната не може да послужи за годно доказателство. Липсват данни за съдимостта на Стелингверф от Шенгенската информационна система и съдът приема, че той е с чисто съдебно минало. Липсват и данни за други криминални регистрации, които да се приемат като индикация за завишена степен на обществена опасност на чуждия гражданин“, посочват магистратите от СГС.

“Срещу клиента ми действително има заведени дела, но не и влязла в сила присъда”, заявява в съда адвокат Драгомир Александров. В Испания и Нидерландия обаче холандецът вече бил оправдан. У нас той срещнал 32-годишната жена в заведение, а после я поканил в апартамента си на бул. “Сливница”. Там я почерпил с питие и когато жената се замаяла, ѝ посегнал, твърди обвинението. В съда прокуратурата подчертава, че е извършено “брутално изнасилване с множество тежки разкъсвания в областта на половите органи”. Разказът на жертвата се подкрепял и от “медицински данни”.

Защитата обаче твърди, че обвинението се гради изцяло на показанията на пострадалата. Липсвало разпознаване, както и ДНК експертиза.

“Случаят е деликатен. Факт е, че са купонясвали, но 100% нещата не стоят така, както се представят”, каза пред “24 часа” адвокат Александров.

Йохан живее от няколко години в България в жилище под наем. Знаел няколко езика, изглеждал чаровен и интелигентен. Собственик е на фирма у нас. Дружеството е със седалище в Пловдив, а не в София, където живее Йохан. Регистрирано е на 17 май м.г.

Холандецът нашумява през 2006 г., когато е обвинен за изнасилване на 5 жени в родината си, след като ги упоявал. Арестуван е в Бразилия същата година и е екстрадиран в Нидерландия. Според местните медии първо го наказват с 10 г., след това присъдата е намалена на 5 г., но няма информация да е лежал в затвора. За изнасилването на три от жените е оправдан, както и за това, че ги е упоявал. Според различни токсиколози валиумът в кръвта на жените е бил в малки количества. През 2014 г. отново е задържан за подобно изнасилване, но в Малта. След това в Испания и Полша, но там няма присъди. При всички случаи жените разказват как ги заговаря в заведение или на плаж, омайва ги с чар и ги води в квартирата си. Винаги обаче има спор дали сексът е бил доброволен, или насилствен.

В миналото нидерландецът е имал сайт, който е целял да разсее слуховете за него. Според информацията в страницата “единственото насилие в двете предполагаеми изнасилвания, за които е осъден, е Йохан да лежи над жените и да държи ръцете на една от тях”.

Освен това холандецът се е свързал с администраторите на търсачката гугъл с молба името му да бъде “забравено”, което означава, че при търсене името му да не се свързва с изнасилвания. Иначе атрактивният холандец е бил модел в държавата си. Пътувал е в много страни по света, преди да пристигне у нас.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share