Втора жертва на взрива във Варна, още две жени са в тежко състояние

Адският взрив във варненски блок взе втора жертва. По-рано днес стана ясно, че една жена е загинала, а 18 души са ранени, но сега от съобщение на Окръжната прокуратура във Варна стана ясно, че жертвите вече са две. Ето какво разкриха още от Окръжната прокуратура във Варна:

„Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебнопроизводство за палеж с двама загинали и значителни материални щети. Досъдебно производство по член 330, ал. 3 от НК за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети ръководи Окръжната прокуратура във Варна. На мястото на произшествието, сигнал за което е подаден на тел. 112 около 4,20 часа на разсъмване, е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура. При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.

Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение. От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа. В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи.

Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед от преди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават“.

Две от жените, пострадали при взрива в блок 302 във варненския кв. „Владиславово“ са стабилни, но в тежко състояние. Те са в клиниката по изгаряния във Военноморска болница. Три деца са в УМБАЛ „Света Марина“ – момиче на 4 години и две момчета на 12 и 17 години, с данни за обгазяване. На децата незабавно е оказана адекватна помощ.

Xоспитализирани са в педиатричните клиники на болницата. Към 09:00 ч. и трите деца са в стабилно състояние, без опасност за живота и в пълно съзнание. Предстои тяхното наблюдение в рамките на 48 часа, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share