Втора седмица ни вест, ни кост от съпруг на зверски убита жена

Втора седмица ни вест, ни кост от съпруг на зверски убита жена

Втора седмица продължава без успех издирването на 70-годишния Жеко Илев от гълъбовското село Обручище, който е в неизвестност от 11 ноември, съобщи кметът Станислав Габровски.

Той припомни, че възрастният мъж е видян за последно от съседи привечер в петък. Три дни по-късно е открита убита жената, с която е живял на семейни начала. 67-годишната Неделя И. е починала от наранявания по главата с тежък предмет.

Трупът е намерен заключен в една от стаите на къща, собственост на Илев след сигнал от родственица на неделя. В хода на претърсванията е открит лекият автомобил на мъжа, старичък Нисан, който бил паркиран в двора на друг негов имот в другия край на Обручище. В близост криминалистите са намерели мобилния телефон на Илев. Нямало никакви индикации за убийство с цел грабеж, от жилището не липсвало нищо по-ценно.

По думите на кмета Неделя нямала адресна регистрация в Обручище, от разговори със съседи станало ясно, че тя има 7 деца от други мъже, с които е имала съвместно съжителство преди това с Жеко.

„В петък, на 18 ноември ри мен в кметството дойдоха двама мъже, представиха се като синове на Неделя, имаха разрешение от прокуратурата да погребат тялото. По думите им били я погребали в новозагорското село Богданово, откъдето била родом. Помолиха ме да вземат със себе си кучетата от двора, за да не умрат от глад“, коментира Габровски.

„Имаше такова погребение в събота, документите донесоха мъже, които се представиха за наследници на Неделя. Погребаха я на мястото, където преди години са били погребани родителите й. Аз лично тази жена не съм я виждал никога, не зная дали има някакъв имот, но последната й адресна регистрация е от Богданово“, съобщи по телефона кметът Дончо Димитров.

Жеко Тодоров Илев е обявен за общодържавно издирване, във връзка с смъртта на Неделя И. е образувано досъдебно производство по член 115 за убийство от НК, на този етап се работи по няколко версии, основната е убийство и последвало убийство. В Обручище все още не приемат тази версия, според местните Жеко най-вероятно се е укрил. Към това насочвала липсата на личните му документи. Местните разказват че при мистериозни обстоятелства починал преди десетина години баща му. Тялото на възрастния мъж било намерено удавено в един от ръкавите на язовир Розов кладенец.