Втори ден протест пред съда в Пловдив заради мелето край Кадиево

Втори ден протест пред съда в Пловдив заради мелето край Кадиево

Мълчалив протест и днес пред сградата на Окръжен съд Пловдив. Близки на двете загинали момчета при мелето край Кадиево Тодор и Виктор се събраха тази сутрин с искане за справедлив процес и максимална присъда за шофьора, предизвикал катастрофата – Петър Маринешки.

Вчера процесът срещу младежа стартира по общия ред, тъй като по време на разпоредителното заседание Маринашки призна вината си, но не и фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

По време на заседанието вчера двамата оцелели в мелето дадоха пълни обяснения пред съда за злополучния ден. Те бяха категорични, че Маринашки не е управлявал БМВ-то с бясна скорост.

Днес продължава разпитът на свидетели, пише Трафик нюз.

Припомняме, че Петър Маринешки е привлечен за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.