Вуйчото на убития Георги назова двете доказателства, които закопават Йоан Матев

Вуйчото на убития Георги назова двете доказателства, които закопават Йоан Матев

Благодаря, че приехте молбата ми. Медиите имат добра памет. Причината поради която съм тук е да отправя запитване, молба, към Съда и да подходи към следващата стъпка, а именно оправдателните мотиви. Това каза пред bTV Илиян Георгиев – вуйчо на убития в Борисовата градина Георги.

Председателят на Съда и още един член на съдебния състав са с „особено мнение“, което означава, че напълно не са съгласни с оправдателната присъда.

„Категорично, несъмнено, тоновете материали, показват че Йоан Матев в убиецът. Това е много тънка правна материя – директното и косвеното. Ако има достатъчно косвени материали, те могат да станат и директни. Според мен, полицията, следствието и прокуратурата има предостатъчно доказателства“, заяви той.

„Нека да не забравяме две ключови доказателства – той е локализиран на мястото в същия момент, в който Георги Игнатов е убит. Брат му казва ясно и точно как Йоан си е купил ножа, искал е да има такъв нож и се е разхождал с него. По-късно се отказва и най-вероятно са му казали, че трябва да се оттегли. Предполагам, че Марсел е имал нужда да излее съвестта си и чернилката, която е държал в себе си“, обясни Гоергив.

„Аз не виждам как не могат да го осъдят – ще има трима професионални съдии на горна инстанция. На втора инстанция ще го осъдят. Всички сме сигурни, че Йоан Матев уби Гого. Един български съд трябва да го разгледа по правилния начин, за да осъди правилно“, заключи вуйчото на убития Георги Игнатов.