Възмездие: Бившата областна на Перник и ексшефът на „ВиК“ – с белезници!

Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова и ексшефът на ВиК Иван Витанов са арестувани във връзка с водната криза! Новината съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници.

От 2 часа прокурори, полицаи и агенти на ДАНС извършват следствени действия в Перник и екоминистерството. Разследства се и вносът на боклук.

В миньорския град е главният прокурор Иван Гешев. В Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник, съобщи той на брифинг.

В началото на декември премиерът Бойко Борисов настоя областният управител на Перник Ирена Соколова да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и поиска оставката й. На нейно място бе назначен Емил Костадинов.

Перничани постоянно искат арести и наказания за виновниците, довели ги до това дередже. Още в края на миналата година имаше протести под прозорците на областната администрация и пред сградата на „ВиК“, стигна се и до сблъсъци, полиция една оварди от саморазправа на гражданите с пернишките началници.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share