Възмутената Весела Лечева: Разграничете се от Васил Божков

Възмутената Весела Лечева: Разграничете се от Васил Божков

Ден, след като анонимен свидетел обяви в съда, че Васил Божков му казал, че шефът на неговата охрана лично е застрелял Манол Велев, депутатката от БСП и бивш спортен министър Весела Лечева настоя всички партии, които участват в протеста срещу Бойко Борисов, да се разграничат ясно от бизнесмена.

Според анонимния свидетел именно Божков насърчава, координира и дава теми за писане от Дубай на протестиращите.

Изненадващ е ходът на Весела Лечева и най-вероятно в него има повече лична емоция към случилото се с Манол Велев, за когото тя продължава да се грижи. Простреляният преди години бизнесмен е в кома, след като в атентата загуби част от мозъка си.

Ето какво написа Весела Лечева, публикуваме без редакторска намеса:

На седмия ден от протеста се обръщам към партиите и организациите, които се обявиха, че подкрепят свободния, мирен и чисто граждански протест срещу мафиотския модел на управление, срещу корупцията, бедността и равнодушието.

Призовавам ги да се разграничат ясно и публично от подкрепата на хора със спорно минало и настояще.

Да не приемат безкритично и безрезервно всяка подкрепа. Справедливият гняв на хората не трябва да се използва в нечий сценарий. Само след подобно разграничаване, партиите и организациите ще могат да излязат с чисто лице пред протестиращите граждани.