Въоръжени мъже от България бяха спипани в среднощна акция на английската полиция

Въоръжени мъже от България бяха спипани в среднощна акция на английската полиция

Двама мъже се явиха в съда, след като в нощна операция от тях бяха иззети пушка и амуниции, пише KentOnline. Въоръжен отдел на Националната агенция за престъпност се проведе акция в Рочестър в понеделник. Помогнатите от хеликоптер офицери разтърсиха историческия град в ранните часове на вторник.

Те намериха пушката и няколко боеприпасите след претърсване на превозно средство и имот. Петима мъже бяха арестувани и поставени под арест. Трима бяха освободени при разследването. Въпреки това двама, които бяха арестувани в Гилингам, получиха обвинения в престъпления с огнестрелно оръжие.

Кристиян Христев, 30-годишен, български гражданин, живеещ в Рочестър, беше обвинен в притежание на боеприпаси и прехвърляне на оръжие – това включва продажба, наемане, заем или подарък.

Кристиян Романов, 24-годишен, български гражданин, живеещ в Гилингам, е обвинен в притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

И двамата се явиха пред магистратския съд на Медуей вчера. Те бяха задържани под стража, за да се явят в съда на Мейдстоун в четвъртък, 2 януари.