Върнаха книжката на бащата на загиналото бебе от катастрофата с Местан

Върнаха книжката на бащата на загиналото бебе от катастрофата с Местан

Развитие по драмата с катастрофата, предизвикана от Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе – съдът в Кърджали върна отнетата шофьорска книжка на бащата на починалото момиченце в ламаринения ад край с. Загорско. Това обяви пред 24rodopi.com адвокатът на семейството, което загуби детето си, Николай Димитров.

„Решението излезе преди дни. От прокуратурата поискаха свидетелството да бъде отнето, ние обжалвахме и Окръжният съд се произнесе в наша полза“, посочи защитникът на Юсеин Ахмед.

Припомняме, че той е вторият обвиняем за смъртта на 6-месечната Еджрин, която загина при катастрофа по пътя Кърджали – Маказа на 14 април м.г. Обвиняем по делото е и политикът Лютви Местан.

Двамата предстои да застанат пред съда за съпричиняване на смърт. Тежкият пътен инцидент възникна на разклона за село Загорско при опит на Местан да се включи в движението на главния път. Следва сблъсък с автомобила, в който пътува цялото семейство Ахмед. Зад волана е бащата. При удара загина 6-месечно бебе.

„Все още съдът не е определил дата за делото. Очакваме обаче това да се случи в началото на есента“, посочи адвокат Димитров.

„Вещите лица са изброили прекалено много вариации, които са и в двете крайности. Предстои да се разбере коя ще бъде доказана в съда. Лично аз не виждам основание да се търси отговорност от бащата на загиналото дете“, допълни адвокат Димитров.