В Банско: Симона разказа как се е заразила и излекувала от COVID-19

С кашлица и болки в гърлото е започнала болестта при заразената с COVID-19 Симона, която се е инфектирала по време на почивка в Банско. Самата тя призна, че е докато обикновеният грип минава до седмица, то коронавирусът те държи дълго време.

„Мислехме, че е обикновен грип, но кашлицата се задълбочи, аз имам и бронхиална астма. Обадих се на личния лекар. Отидох, предслуша ме, на слушалка не чу нищо, но не му хареса дишането. На снимка се видя пневмония и ме изпрати за хоспитализация в болница“,разказа Симона пред Нова телевизия.

Оттам-нататък тръгнаха мъките ми. Направиха ми тест във ВМА. Започна лечението от вкъщи“, посочи още Симона, която се радва, че така и не се е стигнало до лечение в болница.

Излекуваната пациента благодари на всички за грижите. Разказа също така, че състоянието й е било сред тежко. По думите й при COVID-19 един ден може да се чувстваш добре, а друг не, „варират нещата“, както се изрази тя. И в момента Симона се чувства отпаднала. Но вече е с отрицателен тест за наличие на вируса. Самото лечение също е било индивидуално.

След преминаването на болестта при Симона е отишъл специален екип от ВМА. Направени са и три PCR теста и два кръвни. Доказано е наличие на антитела.

Симона е пожелала да помогне на други хора в нейното положение, затова се е съгласила да бъде прелята от нейната кръвна плазма на възрастна жена с COVID-19.

Симона разказа, че на цялото й семейство са направени тестове. По-големият й син също е преболедувал и има антитела. По-малкият й син и мъжът й не са се заразили, като докторите предполагат, че те са били с по-добър имунитет.