В Крушевец още не могат да прежалят Джейлян и Сунай, убити в жестока катастрофа, а джигитът…

Осем години след жестоката трагедия на пътя край село Крушевец, когато пиян шофьор без книжка уби брат и сестра, почернените родители не спират да ридаят на гробовете на децата си. Слънчевите младежи Джейлян и Сунай загинаха при зверската катастрофа с джипа, шофиран Иво Дачев Генов, качил 10 души в колата и карал като луд. Страшната трагедия се разигра на пътя край с. Крушевец на 11 ноември 2011 г.

Джигитът обаче вече излежа присъдата и продължава живота си. През септември 2019 г. той бе освободен предсрочно, след като според съда показал, че се е поправил и присъдата му бе намалена, пише „Флагман“.

В България всичко може, всичко очаквахме, каза през сълзи съкрушената майка на Джейлян и Сунай, които завинаги останаха на 22 и 25 години. Родителите Назифе и Феим Илязови и до днес са потънали в траур и на този черен ден се отдават на мъката си.

„Не ми се говори с никого днес, не ми е добре и никога няма да забравя черния 11 ноември 2011 г., когато щастието ни беше отнето за миг. Завинаги в душата остава огромна черна дупка, празнина, най-тежкото, което може да застигне един родител”, ридае Назифе Илязова от с. Крушевец.

Днес в дома на семейство Илязови отново се чува детски глъч. Те сбъднаха мечтата си и днес синът им Айджан изпълва дните им и дава смисъл на всичко, което правят, но празнината от огромната загуба завинаги остава в душите на двамата родители.