В Москва диня уби дете и баба му, била „дезинфекцирана“

В Москва диня уби дете и баба му, била „дезинфекцирана“

Семейство от четирима души пострада след консумация на диня, обработвана с инсектицид, в руската столица Москва, съобщава Газета.ру, предаде БНР.

Момиче на 15 години и баба му – на 61 години, са починали в болницата, а майката – на 38 години, остава под наблюдение в интензивното отделение на болницата в Москва. Инцидентът е станал на 9 септември, но едва сега разследващите разкриват причината за отравянето.

Семейството купило динята от местен магазин от голяма търговска верига. Разследването установило, че служител на фирма за дезинфекция и дезинсекция е напръскал дините по невнимание по време на обработка на площите на магазина срещу хлебарки. Плодовете са съхранявани в близост до земята в нарушение на правилата на магазина.

Служителят, който е извършил пръскането, е арестуван и го грозят до 10 години затвор. Мъжът е на 39 години и е използвал опасното вещество цихалотрин. Според управителя на магазина пробите от напръсканите дини сочат, че „те са много по-отровни от препарата по пода“. Разследването по случая продължава.