В Сицилия заловиха опасен български бандит

Българин, македонец и швейцарец са били арестувани от властите в Сицилия за кражба на луксозен автомобил, за незаконно носене на огнестрелно оръжие и притежание на подправени ключове за кола, съобщава „La Sicilia“, цитиран от „Труд“. И тримата арестувани живеят в Швейцария. По информация на медията задържаните са 52-годишният българин Валентин Цветанов Викьов, Усейни Сани (29) и Маурицио Кочоло (49). Те са били заловени от карабинерите на Джаре и Фиумефредо (Сицилия) на мястото на престъплението.

Местен жител, който купил на лизинг луксозен автомобил „Мерцедес“, обявил пред компанията за лизинг, че заради икономически затруднения не може да изплаща повече колата си. Затова заявил готовността си да я върне. Една вечер карабинерите на Сицилия получили сигнал от дъщерята на собственика на въпросния автомобил, че трима мъже разбили вратата на гаража им в Макия ди Джаре и след като отворили колата, избягали с нея.

Властите започнали веднага издирването на крадците и успели да ги спрат на улица в селището. Тримата обаче казали на карабинерите, че били натоварени от компанията за лизинг с поръчката да приберат колата. Карабинерите претърсили тримата и фургона „Фолксваген”, с който се придвижвали.

При обиска те открили пистолет с пет патрона, три ножа, 4 бухалки, шперц и две съоръжения за отваряне на автомобилни врати. Освен този комплект инструменти крадците разполагали и с две големи кучета. Тримата арестувани били изпратени в местния затвор, а животните били поверени на приют за кучета.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share