Гаджето на наша волейболистка с коронавирус

Волейболистът Александър Атанасиевич е с коронавирус. 28-годишният сърбин е гадже на нашата националка Елица Василева. И двамата играят в Италия – той в „Перуджа“, а тя в „Новара“. Еци обаче ще напусне тима, обявиха наскоро шефовете.

Самият Атанасиевич, който е сред най-добрите волейболисти в света, предполага, че се заразил именно на Ботуша, където беше заедно с Еци по време на двумесечната изолация. Наскоро капитанката на волейболните ни национални сподели, че най-вероятно е прекарала заразата, след като участва с „Новара“ на Световното клубно първенство в Китай в началото на годината.

„В сряда се събудих с температура и тъй като в Италия имах някои проблеми, реших да отида да се тествам. Пробата излезе в четвъртък и беше положителна. За щастие, няма усложнения“, разказа волейболистът. „Сега съм в изолация с майка ми, която съм заразил. Предписаха ми лечение с антибиотици и витамини“, разказа Атанасиевич пред „Спортски журнал“.

В началото на май световният шампион със Сърбия претърпя операция на коляното в Перуджа. „Изкарах лека пневмония след интервенцията. Пет пъти ме проверяваха за коронавирус и всички тестове бяха отрицателни. Преди да се прибера в Белград също се изследвах и всичко беше норамално“.