Гаснат надеждите за бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

Гаснат надеждите за бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

„Снощи г-н Борисов лично се обади и каза, че каквото е необходимо, ще съдейства. Този район е дълъг и тежък за зимата. Всичко е под открито небе, има само храсти и дюни. Става въпрос за местността „Параджика“. Това заяви в ефира на Нова телевизия Румен Стоянов, кмет на Калофер, във връзка с издирваните баща и син, изчезнали под връх Ботев.

„Там трябва да се направят задължително заслони, за да се спасяват хората“, коментира той. „Двамата са се движили бавно. Светлинките на техните фенерчета много пъти са почивали. Това означава, че вероятно са имали проблем с придвижването“, поясни Донка Радулова от местното туристическо дружество.

„Те са пристигнали на връх Ботев и са преспали в туристическата спалня. Последната им локация на телефоните е местността „Параджика“. Според данни двамата не са били добре екипирани и са били с маратонки, което е изключително тежко за снега и виелицата. Времето е много дълго, нямам представа дали са успели да се ориентират къде да отидат. Два дни времето беше много лошо, щом и спасителите не успяха да се ориентират в обстановката“, коментира още тя.