Гешев за Стайко Стайков: Да смени репертоара с нещо по-свежо

Гешев за Стайко Стайков: Да смени репертоара с нещо по-свежо

Трябва да е ясно, че не живеем в страната на мутрите. Тези, които си мислят, че ще се движат с кортежи, ще нарушават закона, ще влизат в дискотеки и ще блокират половината заведения, ще го разберат по трудния начин. Това заяви зам.- главният прокурор Иван Гешев за задържането на сина на Миню Стайков-Стайко в столицата.

„Стайков се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и е отказал да даде документите си за проверка. А пред органите на реда той обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа. След това пък позвънил на тел.112 и съобщил, че е отвлечен. Явно при него това става рецидив, защото се случва за втори път. Предният път пак беше отвлечен и не знаеше, че се издирва от полицията. Ще трябва да смени репертоара, аз това препоръчвам, да смени с нещо по-свежо“, разкри Гешев.

„Действията на Стайко Стайков са обида към колегите. Никой не се качва на стоп в бронирани автомобили с въоръжена охрана“, коментира още главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

„Правилата за движение по пътищата са еднакви за всички – независимо дали е милионер или си изкарва прехраната по честен път. Ако той беше оказал съдействие, щяхме да му пожелаем лек път и приятна вечер. Но тъй като той е отказал да изпълни разпорежданията на полицаите се е стигнало до задържането му“, заяви Иванов.

Иван Гешев и Ивайло Иванов дадоха изявленията в Бургас на брифинг относно разкрито убийство в града.