Гимнастичката Цвети Стоянова оцеляла по чудо при катастрофа в София

Гимнастичката Цвети Стоянова оцеляла по чудо при катастрофа в София

Бившата гимнастичка Цветелина Стоянова и Елизабет Методиева са пострадали при катастрофа в София. Инцидентът е станал на 28 април вечерта на оживено кръстовище в столицата, когато двете жени си тръгват от концерта на Миро.

Методиева управлявала автомобила, когато 20-годишен шофьор помита задницата на колата им, преминавайки на червен светофар на кръстовището при „Г. М. Димитров“ и „Драган Цанков“ в „Мусагеница“. Момичетата са ударили главите си при катастрофата, като Стоянова е откарана в „Пирогов“.

Карахме бавно, дори се шегувахме, че по „Цариградско“ се движехме с 40 км/час. На кръстовището при „Г. М. Димитров“ и „Драган Цанков“ минахме на зелен светофар, но в този миг видях, че срещу нас идва кола, която преминава на червен светофар. Дадох силна газ и това може би ни спаси. Момчето, което ни блъсна, е на 20 години. Много силен и тежък удар беше. Колата ми е тотал щета“, разказа Методиева в „На кафе“ по NOVA.

„Полицаите на мястото ни казаха, че една секунда ни е деляло от най-трагичното. Добре, че дадох повече газ, за да удари задницата на колата ми…“, добави журналистката.

„Цвети беше откарана в „Пирогов“, вече е у дома си. Двете си ударихме главите, тя по-силно. Аз бях на преглед в Окръжна болница“, добави журналистката, която се надява да спре войната по пътищата и шофьорите да управляват автомобилите си със съобразена скорост.

Нямам спомен какво се случи, разказа бившата гимнастичка.

„Усетих силна болка в глава, имам леко сътресение на глава. Стресът беше по-голям от болката. Трети ден стоя в нас“, разказ Цвети Стоянова. Елизабет сподели, че сънува кошмара от катастрофата втора вечер.