Главният секретар на МВР: Не знам какъв човек трябва да си да направиш такъв побой

Главният секретар на МВР: Не знам какъв човек трябва да си да направиш такъв побой

Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са физическите извършители на побоя на журналиста Слави Ангелов. Какви хора са? Не знам какъв човек трябва да си да направиш това нещо. Това каза главен комисар Ивайло Иванов пред Бтв, главен секретар на МВР.

„Не бих казал, че тези момчета живеят в 90-те. Просто не са мислили, че някой може да им се опълчи, да стигне до тях, трябва да живееш с някакво чувство на безнаказаност“, коментира той.

И добави, че недосегаеми хора няма, а който пристъпи закона, ще бъде изправен пред правосъдието, предупреди ком. Иванов. „Такъв жесток побой не става въпрос за една дума накриво“, каза той и обясни, че основната версия е работата на журналиста.

Главният секретар на МВР подчерта, че разследването не е завършило и работата продължава. Отказа да коментира мотивите на престъпление, което е извършено точно по време на извънредното положение.

„Оперативна информация има, но ние работим с доказателства. Доста по-назад във времето се бяхме ориентирали, че това са физическите извършители“, каза ком. Иванов.

„Повдигнати са им обвинения. Има още експертизи, които само могат да потвърдят нашата теза, че това са извъшителите. Главният прокурор каза, че е много трудно да се докажат поръчителите“, обясни още главсекът.

От думите му стана ясно, че не поръчителите директно избират извършителите, а всичко е през последниците. Иванов похвали разследващите и прокуратурата за работата по разкритието на криминалното деяние.

Междувременно главният комисар Ивайло Иванов каза, че има увеличение на случаите за домашно насилие по време на извънредно положение. Ръстът, по думите му, не е фрапантен.

Относно злоупотребите с декларациите за излизане-влизане по КПП-тата има над 1000 нарушители. 15000 акта са издадени за неспазване на мерките. 10 000 са за неносене на маски.

„17 717 са проверените декларации. 788 са посочили, че отиват на работа, а 159 от тях са били регистрирани в Бюрата по труда“, разкри Иванов.