Главсекът на МВР: Без жал за полицая, убил детето в Братаница

Главсекът на МВР: Без жал за полицая, убил детето в Братаница

Главният секретар на МВР Стоян Темелакиев заяви, че спрямо полицая, който вчера блъсна 8-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница, ще бъде приложена цялата строгост на закона.

По случая е образувано досъдебно производство. „Ще използвам случая, че съм застанал пред Вас, да изразя съболезнования към семейството на загиналото момиче вчера при пътно-транспортното произшествие и да Ви уверя, че по случая ще бъде приложена цялата строгост на закона. Независимо от това, че е наш служител, на МВР, този, който е причинил това трагично събитие, към него ще бъде подходено като към всеки гражданин, който върши такъв вид такъв вид престъпления“, посочи главният секретар на МВР Стоян Темелакиев.

Темелакиев се разграничи от извода на прокуратурата, която прекрати досъдебното производство по казуса с подслушването на политици и граждани поради липса на доказателства.

Темелакиев коментира, че вътрешната проверка в МВР е приключила: „Както за подслушванията, така и по други теми, които касаят наскоро проведените избори, отчетите и анализите в Министерство на вътрешните работи са готови. Кога и в каква форма ще бъде запознато обществото е преценка на министъра“.

Протест и жива верига снощи след трагедията с 8-годишното дете, което почина, след като беше блъснато на пешеходна пътека от полицай със служебен автомобил, предава Нова телевизия. Катастрофата стана вчера в пазарджишкото село Братаница.

Според очевидци автомобилът се е движил с превишена скорост. По-късно стана ясно, че полицаят е служител в Дирекция за „Борба с организираната престъпност“. От прокуратурата все още не съобщават каква е пробата му за алкохол и наркотици.

Напрежението в селото е осезаемо. Тази сутрин има засилено полицейско присъствие в населеното място. Главният път е блокиран от органите на реда заради опасения, че местните жители ще блокират отново движението.

Свидетели на трагедията разказват, че автомобилът, блъснал 8-годишното дете се е движил с висока скорост. Хора, опитали се да реанимират момиченцето, твърдят, че линейката на Спешна помощ се е забавила с повече от 30 минути.

„Не видях удара, но идвах с колата и през мен премина автомобила с над 90 км/час, изпревари колоната, след което се чуха силни спирачки, стана суматоха. Отбих встрани и видях детенцето на земята“, разказва Ина Гюрова – свидетел на инцидента.