Глобиха старица за клетви и побой над комшийка: Мастийо мръсна, ку*во долна…

Глобиха старица за клетви и побой над комшийка: Мастийо мръсна, ку*во долна…

Парична глоба в размер на 2000 лв. ще трябва да заплати 84-годишна старозагорка, която застана пред Темида по обвинение в нанесена телесна повреда на съседка и изречени клетвени думи по неин адрес в разгара на спор.

Инцидентът между баба Стоянка Ст. и доста по-младата от нея комшийка Ангелина е станал на 21 юни м.г. като първопричината за него бил опит на старицата да унищожи бръшлянов храст върху оградата на съседните имоти. В хода на разправията баба Стоянка на няколко пъти изкрещяла срещу „опонентката „си думите: „Мастийо мръсна, курво долна, земята черната да те изяде! Аз съм пътник, поне тебе да убия!“, които накарали Ангелинка да се почувства засегната и обидена.

Междувременно агресивната баба успяла да й нанесе и рана по тялото, докато размахвала като копие дълга дървена летва. Процесът е преминал на два етапа, като на първа инстанция в районния съд приели, че цитираната фраза е обидна, но на втора окръжните съдии след лингвистичен спор със защитника на Стоянка накрая решили, че думите „…земята черната да те изяде! Аз съм пътник, поне тебе да убия!“, нямат обиден характер, а представляват проклятие… пожелание за зло по адрес на пострадалата.

В крайна смета баба Стояна ще олекне и с още 1 600 лв., за да компенсира страданията и харчовете по делото направени от съседката й. Решението от 27 септември т.г. е окончателно и не подлежи на обжалване.