Глупак! Крадец „остави“ личната си карта при обир на над 5 бона

Глупак! Крадец „остави“ личната си карта при обир на над 5 бона

Разсеян крадец от „Столипиново“ е изпуснал личната си карта в пловдивски апартамент, малко преди да задигне голямата сума от 5 300 лева. Това разкриха ченгета от града на „Тепетата“.

Случката е станала в горещия юли, когато стопаните на апартамента са били на море. В момента 36-годишния ром е в ареста и чака присъда от последна инстанция.

К.П. научил, че стопаните на дома са на отдих и се покатерил на втория етаж чрез трафопост и веднага изкъртил дограмата. Той прибрал всичките пачки, които намерил в апартамента, отмъкнал и златни накити, както и касетофон.

Когато стопаните се върнали от Несебър, те видели разбутана къща, а в хола на килима лежала личната карта на извършителя.

Крадецът е спипан на същия ден, като се оказало, че той е изпил по кръчми всички пари, но изобщо не забелязал, че му липсва личния документ.

Заради предишни криминални прояви, прокурорите искат ефективна присъда за наивния крадец, който предвид основното доказателство е нямал как да не признае, че е щурмувал жилището.