Глух мъж съди порносайт за… липса на субтитри

Глух американец съди най-големия порно сайт PornHub поради факта, защото много от видеоклиповете, публикувани там нямат субтитри, съобщи „Е-здравей“.

Поради липсата на текстови съобщения мъжът не можел да разбере за какво говорят актьорите в кадрите.

Според чуждестранни уебсайтове глухият жител на САЩ Ярослав Сурис посочил в исковата молба, че политиката на порно сайта нарушава неговите права и противоречи на федералния закон на страната.

През 1990 г. в САЩ влезе в сила закон за защита на гражданите с увреждания. Според американеца популярният сайт нарушава този закон.

Мъжът обясни, че използва премиум акаунт, за който плаща пари. Въпреки това той не може да се наслади напълно на филмите, тъй като в повечето видеоклипове няма субтитри и диалозите са просто неразбираеми за него.

Сурис поиска да бъдат добавени субтитри към всички видеоклипове. Той също поиска обезщетение за морални щети. Размерът на иска не се съобщава.

Вицепрезидентът Pornhub Corey Price побърза да отговори на желанието на мъжа да заведе дело. Собственикът обясни, че сайтът има специална секция, където всички видеоклипове са придружени от субтитри. В момента има 410 видеоклипа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share