Голям пожар в завод в Катуница, евакуираха 100 души

Голям пожар в завод в Катуница, евакуираха 100 души

Хале на фирма, която произвежда препарати в Катуница, се запали днес по обяд. Евакуирани са 100 души. Причините все още не са ясни, съобщиха от пожарната в Пловдив.

Пожарът бил локализиран около 15 часа, но в селото бил спрян токът, съобщиха жители на Катуница. Към момента работата по цялостното му потушаване продължава с 8 противопожарни автомобила и екипажите, ползва се и автомеханична стълба. Няма пострадали хора. Предстои да се изяснят причините и размера на нанесените щети.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ – Пловдив) разполага мобилен апарат GASMET в с. Катуница, за да проследи качеството на атмосферния въздух в населеното място. Това е реакция на сигнал за възникнал пожар в цех за преработка на череши в населеното място, получен около 13:30 часа днес чрез тел. 112.

Свидетели са чули взривове, около инсталацията има черен дим. В момента на място има пожарни коли. По първоначални данни става въпрос за производствена авария по неизяснени към момента причини. Вятърът е по посока кв. „Тракия“ на гр. Пловдив и е много вероятно да бъде усетена миризма там, както и в села от община Родопи.

РИОСВ – Пловдив ще информира обществеността своевременно за развитието на положението. Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да избягват дейности на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно.