Граждански патрули бдят за авто обирджии във Варна

Граждански патрули бдят за авто обирджии във Варна

Граждански патрули във Варна се включиха в помощ на полицията срещу набезите на вандалите, които всяка вечер трошат и обират паркираните на улицата автомобили.

Във Фейсбук групата „Виждам те КАТ-Варна“ варненци са публикували снимки на потрошените си автомобили. Набезите са извършени в различни райони на Варна, а момчетата, които са се организирали да патрулират из кварталите на града, се заканват да помогнат на полицията, като заловят извършителите.

В някои от коментарите се предлагат и доста сериозни възпитателни мерки за вандалите, като се предполага, че може би са наркомани. Коментира се също, че тези вандалски прояви, освен материални щети, носят и непритности, особено, когато хората бързат за работа сутрин и заварват колата си напълно неизползваема, без нито едно стъкло.

Според мъжете, които нощем патрулират, те няма да преустановят дежурствата си по паркингите, докато вандализъм и обирите на автомобили не спрат в целия град, съобщава електронното издание dnesplus.bg, като цитира Александър Иванов, един от патрулиращите.

От ОД на МВР -Варна и гражданските патрули призовават всички пострадали да сигнализират за всяко посегателство, колкото и дребно да е то.

loading...
loading...