Групата на Мечков и Кюфтето задържана за изнудване

Охранителният бос Николай Мечков и неговата дясна ръка Петър Биберов-Кюфтето са задържани при мащабната акция на антимафиоти и Специализираната прокуратура в Бургас, съобщи Дарик. Арестувани са 10 души, претърсвания са извършени в 40 частни апартаменти и офиси.

Обект на разследване е група за рекет и изнудване, съобщиха от пресслужбата на Специализираната прокуратура.

Заради операцията, входовете и изходите на Бургас са блокирани. Шефът на охранителна фирма VTА Николай Мечков е задържан на излизане от офиса му. „Определени следствени действия“ се извършват и срещу Петър Биберов, поясни адвокатът му. Точно в 13.40 часа той бе изведен с белезници от Областната дирекция на МВР. Биберов, според непотвърдени данни, ще бъде откаран в столицата.

Предстои да се определи колко задържаните ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще им бъдат определени мерки за неотклонение, съобщиха от Спецпрокуратурата. Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата, в това число чрез заплахи и физическо насилие.

Това е поредната акция, при която в полезрението на МВР и прокуратурата попадат Мечков и Биберов. През лятото на 2016 г. те отново бяха арестувани при мащабна операция в Бургас заедно с още 13 души.

Тогава двамата бяха обвинени като тартори на организирана престъпна група за рекет, палежи и дрога, действала по морето. През 2014 г. Мечков и Биберов пък бяха задържани за купуване на гласове преди изборите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share