Гръмна бензиностанция в Румъния, един човек е загинал

Един човек е загинал вчера, а 46 са ранени при две експлозии в бензиностанция в Креведия, Румъния, близо до столицата Букурещ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

При първата експлозия огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, уточнява агенцията. Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра, като движението на автотранспортни средства е било преустановено, информираха от румънския Генерален инспекторат за извънредни ситуации (IGSU).

25 коли на противопожарната служба са пристигнали на място за потушаване на огъня. Осем души са били интубирани, след като са претърпели тежки изгаряния според данните на здравното министерство.

Втората експлозия в бензиностанцията LPG е била тази вечер, като са пострадали 26 пожарникари, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който ръководи отдела за извънредните ситуации. Той уточни, че към момента на изявлението му огънят все още не е бил напълно потушен и предупреди, че са възможни още експлозии на това място, защото опасност представлява трета цистерна.

„Почти сигурно четирима от ранените ще бъдат транспортирани в болници в Белгия и Италия“, заяви премиерът на Румъния Марчел Чолаку след извънредно заседание на сформирания кризисен щаб.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share