Гръцката полиция с брутални подробности за изцепките на Магуайър и неговите приятели

Гръцката полиция с брутални подробности за изцепките на Магуайър и неговите приятели

Говорителят на полицията в Миконос Петрос Василакис даде подробности около покъртителните действия на капитана на „Манчестър Юнайтед“ Хари Магуайър по време на снощния скандал в Миконос, довел да ареста на защитника.

Според официалната верския английският национал и неговите приятели са проявили брутално насилие към полицаи, като са ги съборили на земята, след което са ги удряли с юмруци и ритали.

Магуайър и останалите двама задържани вече бяха транспортирани до Сирос, където им бяха повдигнати официално обвинения от прокуратурата. И тази нощ те ще останат в ареста, а утре ще бъдат изслушани от съда.

Когато скандалът е бил потушен, една от двете групи, част от която са били и футболисти, е започнала да обижда полицейските служители. На мястото е имало няколко полицая. В даден момент един от тримата членове на тази група, които са били на възраст 27, 28 и 29 години, е хвърлил люлка по един полицай. Последвало е сбиване.

И тримата са били арестувани, но докато полицаите са се опитали да направят това, другите двама, включително футболистът, също са проявили насилие. Поне двама полицаи са били съборени на земята и са били удряни с юмруци и ритани“, разказва говорителят на полицията.