Дават на съд насилник, пребил жена си на рождения ден на детето

Дават на съд насилник, пребил жена си на рождения ден на детето

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняем за побой над жена, извършен в условията на домашно насилие.

В съда е внесено предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Г.С. (на 46 години).

От 2012 г. обвиняемият Г.С. живеел на семейни начала с Г.И. в Благоевград, с която имали две деца.

По време на съвместното им съжителство мъжът упражнял системно физическо и психическо насилие спрямо Г.И. – нанасял й побои, отправял заплахи и обиди спрямо нея. Поведението му към нея било изключително агресивно особено в случаите, когато употребявал алкохол.

На 12 май 2022 г. семейството празнувало рождения ден на едно от децата. Първоначално обвиняемият влязъл в конфликт с родителите на Г.И. След като те се прибрали в стаята си, той насочил агресията си към жената. В хода на разправията помежду им двамата се озовали в банята.

Г.С. съборил пострадалата и няколко пъти блъснал главата й в пода. Тя успяла да се освободи от захвата му и позвънила на телефон за спешни повиквания 112.

На място пристигнали полицейските служители и медицински екип. Жената била транспортирана до лечебното заведение.

След инцидента Г.И. депозирала молба в съда по реда на Закона за защита от домашно насилие, където било образувано гражданско дело и издадена заповед за незабавна защита.

В хода на образуваното наказателно производство е била назначена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на Г.И. била причинена телесна повреда в областта на главата.

Предстои делото за извършеното в условията на домашно насилие престъпление с обвиняемия Г.С. да продължи в съда.