Дават на съд полицай, нарязал лицето на футболен фен

Дават на съд полицай, нарязал лицето на футболен фен

Единият от полицейските служители, който участвал в мелето между феновете на Ботев и Локо на 25 май пред заведение в центъра на Пловдив, ще бъде привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда.

На 12 юни наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура е съставил постановление за привличане в качеството на обвиняем спрямо 29-годишния полицейския служител Адриан Д., във връзка със събрани доказателства по досъдебно производство за това, че е нанесъл лека телезна повреда на 17-годишен привърженик на Локо Пд, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето и ръката, които са довели до разстройство на здравето.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив. Предстои на Адриан да му бъде предявено съставеното постановление за привличане на обвиняем и да се проведе разпит в това качество, като за целта се спазят предвидените срокове в Наказателно-процесуалния кодекс за организиране на неговата защита.

На 25 май пред заведение в центъра на града възникна скандал между две компании. В едната от тях бяха десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители, които не са били на работа и не изпълнявали служебни задължения.

Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. При скандала е пострадал 17-годишния младеж, който е бил в компанията на футболните привърженици. Продължават процесуално –следствените действия по досъдебното производство. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.