Данчо Катаджията бил проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Данчо Катаджията бил проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. Това каза по Нова тв главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията.

През 2018 година сме го проверявали е за разпространение на цигари без бандерол, но не събрахме достатъчно доказателства, че е участвал в тази схема. Това разследване остана настрана. Същата година започнахме да го проверяваме затова, че той източва средства от еврофондове. След като се оказа, че това е просто сигнал, подаден от граждани, стигнахме до там, че той се занимава с данъчни престъпления, с присвояване на имоти. Именно на това основание беше образувано досъдебно производство, обясни още директорът на „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Той добави, че в това досъдебно производство той все още не е привлечен, но там действа прокуратурата.

По думите на Банков, в момента тече дисциплинарно производство срещу Данчо Катаджията, което е по компетентност на директора на Областната дирекция на МВР в Ловеч. А паралелно с това върви и проверка в дирекция „Вътрешна сигурност“, която ще финализира до една седмица и медиите ще бъдат запознати с нея.

„Той не е имал чадър, просто се е взел насериозно“, категоричен бе Банков.