Данъчни удариха известен ресторант в Пловдив

НАП-Пловдив отново мобилизира агентите се, които проведоха редица проверки в града под тепетата и областта. С наближаване на Коледните празници, данъчните са се насочили към заведенията и ресторантите, съобщава „Трафик“.

През изминалата седмица под ударите на финансовото ведомство попаднаха ресторанти, магазини, както и медицински център. По време на Никулден, акция е имало и по обектите, в които се е предлагала жива риба.

В „черните” списъци през последния отчетен период попадна японския ресторант, намиращ се на Пещерско шосе. В обекта е имало проверка от страна на данъчните, които са констатирали нарушения. Съставен е бил протокол на управата.

От ресторанта съобщиха, че обектът няма да понесе най-тежката административна мярка „запечатване”, но отказаха да коментират какви са били констатираните нарушения. Още едно заведение, намиращо се в квартал „Христо Смирненски”, е било проверено от НАП-Пловдив. В ресторант „Исперих” също са били констатирани нарушения, а името на фирмата вписано в „черните” списъци на приходната агенция.

Опитите ни да се свържем с представител на ресторанта останаха без успех. Все още не се знае каква ще бъде санкцията спрямо фирмата. Преди седмица е била проведена акция и по магазините за риба в Пловдив и областта. Екипите са дебнели за нарушители по традиционните пазари, където близо седмица най-продаваната стока е била именно риба.

Три обекта са били хванати да продават, без да спазват законът за данък добавена стойност. Нарушителите са били санкционирани с актове. Единият обект се намира на улица „Съединение” в ж.к. Тракия, а другите два в пловдивското село Раднево.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share