Дарина е приятелката на Ангел, заради която бе убит

В тежък психологически шок продължава да бъде приятелката на убития 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик. Дарина Бързакова все още не е намерила моралните сили да се срещне с родителите на Ангел за да обясни своята гледна точка за жестоката трагедия, разиграла се в петък вечерта, в пазарджишкия кв. „Запад“.

Пред „Марица“ близки на Дарина Бързакова настояха да се опровергае тиражираният от клюкарската мрежа слух, че преди това тя е имала връзка с убиеца Никола Райчев.

„Точно обратното – той бил влюбен в нея и не приемал за отговор „не“. Поради тази причина започна, да я следи. „Каква вина има това момиче, след като някакъв психопат е започнал да я е преследва. На всеки може да се случи. За съжаление никой не е обърнал внимание, че убиецът е агресивен, че в миналото е имало и друга жалба за щенията му към друго младо момиче“, споделят близките на Дарина.

Важно е да се отбележи, че тя, Ангел Здравков и Никола Райчев живеели в кв. „Запад“, където младите хора се познават най-малкото индиректно. Приятелите на Ангел не знаят да е бил заплашван. Те го описват като добро момче. И споделят, че Никола тормозел и предишната си приятелка.

„Единственото, което ми е казвал е, че неговата приятелка е имала някакви проблеми. Друго не ми е казвал“, казва най-добрият му приятел Георги.

Междувременно предишната приятелка на Ангел – Йоана Танева избухна с емоционална публикация във фейсбук профила си. Двамата имали сериозна и трайна връзка допреди малко повече от месец. От поста на Йоана може да се направи извод, че тя до последно е имала чувства към момчето.

„Две – това беше нашето число, втори август – нашата дата. Две чисти сърца, биещи като едно. Две искрени усмивки, търсещи радостите в живота. Две деца, които заедно имаха две мечти – любов и щастие. Ти беше моят свят, моят лъч светлина, моята опора, моят Дом. Думите никога няма да стигнат, за да опиша кой беше ти, а и честно казано не искам. Искам да съм егоист, да съхраня в сърцето си всеки наш момент, всеки жест, всеки миг, всяка емоция, искам всичко да е лично, тайно между нас – да знаем само аз и ти. Всеки ден имах едно съобщение – „Йо как си , какво правиш“, а аз да ти отвърна „Ането ми – всичко е наред“. Едно обаждане, което чакам и чакам, и вече знам , че няма да получа. Един меден глас и заразен смях, който винаги успяваше да изкара човек от най-лошите му дни и да ги превърне в много по-добри. Къде си ти сега? Питат ме как ще продължа без теб – не знам? Взеха те от мен, от нас. Не мога да те докосна, не мога да те чуя, не мога да ти кажа тези наши две толкова специални и любими думи.

Закъснях и съжалявам.

Две деца, две души, две сърца. Сега едно сърце ще бие и за две. Мой свят, моя опора, мой дом. Ти си моят Ангел. Обичам те е малко, за да се опише нашата любов.

Обичам те винаги – завинаги“, завършва Йоана Танева.