Двамата полицаи с подкупа от „Калотина“ върнати обратно в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата инстанция и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двамата разследващи полицаи от Граничнополицейско управление „Калотина“, обвинени от Специализираната прокуратура за искане и получаване на подкупи, съобщиха от прокуратурата.

Те бяха задържани на 29 май 2020 г. след получаване на част от първоначално поисканите 6000 лева от двама шофьори на таксита, превозвали нелегални мигранти до сръбската граница. Парите били искани, за да им бъдат върнати задържаните автомобили и за да не им бъде търсена наказателна отговорност за извършено от тях престъпление – трафик на хора.

На 30 май 2020 г. Специализиранит наказателен съд взе за двете длъжностни лица мерки за неотклонение „Подписка“.

На 4 юни 2020 г. вечерта в съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд прие, че събраните към момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Съдът прие още, че ако останат на свобода, е налице опасност да извършат друго престъпление, а именно да окажат въздействие на свидетели.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share