Двама бутнаха рушвет на катаджии, в ареста са

Двама бутнаха рушвет на катаджии, в ареста са

Двама шофьори се опитаха да пробутат пари на пътни полицаи от Пловдив, но вместо да се отърват, са били закопчани и вкарани в ареста, съобщиха от МВР. Друг пък е пипнат да кара с 3,24 промила алкохол, а още осем са шофирали под въздействието на амфети и канабис.

Това са само малка част от нарушенията по пътищата в Пловдив и областта през изминалите 24 часа. По време на акцията са били проверени 1097 автомобила и 1274 шофьори и пешеходци. Двамата, бутнали подкуп, са на по 26 и на 28 години. Те са шофирали из Пловдив и в Хисаря.

Установени да шофират под въздействие на алкохол са 4 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила. За шофирането под въздействие на амфетамин и канабис са образувани бързи производства.

В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение. За различни нарушения по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256. Други 10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни. За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска. 46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Наложените санкции по ЗДВП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци. Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя. Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.